Alpinteam hírek

Nedjalkov Balázs december 16-án indul a Körön

2017.12.14.
Nedjalkov Balázs ultrafutó, Dynafit nagykövetünk a karácsony előtti hétvégét a téli Börzsönyben tölti. Az év utolsó megmérettetése nem is lehetne komolyabb: a Kör.

Nedjalkov Balázs december 16-án indul a Körön

 

Néhány gondolat a Körről mindazoknak, akik korábban nem hallottak a fogalomról. A Kör talán a legnehezebben teljesítő terepfutó kihívás hazánkban. Teljesítése nincs időponthoz kötve, az év bármely napján neki lehet vágni akár egyéni próbázóként, akár párban. A futóknak egy 150 km hosszú távot kell teljesíteniük a Börzsönyben, amely 7100 méter pozitív szintemelkedést tartalmaz. A teljesítésre 30 órájuk van, a teljesítést a szervezők által biztosított nyomkövetővel kell igazolni.

 

 

Balázs erőnlétét és felkészültségét illetően nincsenek kétségeink. Nagyon büszke és kíváncsi tekintettel követjük majd az útját. Az indulás előtti gondolatait már megosztotta velünk, ezeket a sorokat olvashatjátok lejjebb görgetve.

A Kör!

Már régóta szemezgettem vele, de mivel ritkán futok egyedül, így ezt se egyedül terveztem. A táv hossza és keménysége miatt nem olyan egyszerű megfelelő időpontot és párt találni. Párnak olyan embert szerettem volna, aki jól ismeri a pályát, mivel én összesen három Vulkán túra erejéig jártam a Börzsönyben.

 

 

A választás egy véletlennek köszönhetően jött össze. Nyakas Gabi kiírta a Terepfutás.hu csoportjába, hogy páros teljesítéshez keres embert. Na, ennél nekem se kellett több, egyből rá is írtam privát üzenetben, hogy érdekel a dolog. Annyit kértem tőle, hogy a Piros 85 után legyen az indulás. Szerencsére Gábor több szempontból is szerencsés választás: övé az aktuális pályacsúcs a Körön és indultunk is már együtt páros ultrán. Az indulás időpontját nehezen tudtuk egyeztetni, ezért folyamatosan tolódott, aztán már nem maradt más, mint a karácsony előtti hétvége. Nem kimondottan a legideálisabb időpont, de szerencsére lesznek velünk segítők, barátnőm Bea és Szász Norbi. Ők fogják biztosítani a frissítést, a száraz ruha- és cipő utánpótlást.

Felszerelésem főbb részei:
Mecsek Maraton Team Se. csapatmez
Dynafit Feline SL és Dynafit Alpine PRO cipő
Dynafit ENDURO 12L hátizsák
Compressport free belt pro (bottartós), 3D Thermo Ultra Light aláöltöző, R2V2 szár
Petzl NAO+ fejlámpa
Garmin Fenix 5X óra
Runnabe Suhanj fejpánt

 

2017.12.16-án, reggel 7-kor rajtolunk Királyrétről.

Itt tudtok követni minket: http://movingobject.co/akor/

Mindent a Körről: http://terepfutas.hu/a-kor/ "

 

 

További cikkek:

Túra
Dr. Ágoston Viktor csatlakozik a Dynafit csapathoz
2018.01.15.
Büszkeséggel jelentjük be, hogy Dr. Ágoston Viktor személyével bővül Dynafit csapatunk. Viktor - azon túl, hogy elhivatott terepfutó és hegymászó - a magyar túrasí és síalpinizmus világát ...
Túra
Papp Tünde évet záró gondolatai
2017.12.27.
Papp Tünde ultrafutó, Dynafit nagykövetünk a 2017. év végéhez közeledve megosztotta velünk az évét összegző gondolatait. Mesélt az őt ért örömökről és a mosolyokig vezető útról, nehézségekről ...
SpiderClub Airborne