Blog

Téli ruhák Büki Ádám ajánlásával: Középréteg

2021.01.06.
Dynafit nagykövetünk télen is imád kint sportolni a szabadban, ezért is fontos számára a megfelelő meleg ruházat megválasztása.

Téli ruhák Büki Ádám ajánlásával: Középréteg

 

Három részes ajánlóm első részében az aláöltözet fontosságáról írtam, ami a hideg időben kötelező viselet.

Ezt követően a külső réteg következik, amivel már egy versenynek vagy egy intenzívebb edzésnek is neki lehet indulni, de az alacsony intenzitású tevékenységekhez további réteg válhat szükségessé.

 

 

Én a Dynafit Alpine Pro hosszú-ujjú felsőt használom (ez egyébként őszi időben vagy a hűvösebb nyári napokon is kiváló), de itt vannak persze további lehetőségek, ha valaki kapucnis, zsebes felsőt szeretne kívülre. Én ezt az egyszerűsége miatt választottam, és azért, mert kiválóan elvezeti a nedvességet és gyorsan szárad. Nem feltétlenül ez a legmelegebb darab, de az aláöltözővel együtt már kellő melegséget biztosít a versenyekre vagy intenzív edzésekre. Hazai körülmények között egyébként sok esetben télen is elegendő lehet ez a viselet az aláöltözettel együtt, de alacsony intenzitású tevékenység esetén inkább javaslok még egy réteget felé. Ennél a rétegnél már belefér, hogy egy kicsit lazább legyen a felső. Futásnál jobban szeretem, ha nem tapad rá teljesen a felsőtestemre a póló, viszont sífutásnál inkább a feszülőset preferálom. 

 

 

Dynafit Winter Running Tights az egyik kedvenc Dynafit termékem. Magyarországon nem nagyon emlékszem olyan időjárásra, amiben ne lett volna elég. Ennek ellenére viszont nem fűt túl, ha esetleg melegebb van. A belsejében egy szőrmés bélés van, ami mindig melegen tartja az izmokat. A hátul lévő zsebeibe pedig akár egy telefont és géleket is be tudunk pakolni a hosszabb edzésekre.

 

 

Ez a nadrág minden időben optimális hőérzetet biztosít, aláöltözőt is csak ritkán, kifejezetten hidegben veszek alá (-10 °C alatt), de akkor is inkább csak rövidnadrágot, illetve ha szükséges, akkor egy hosszabb szárú zoknit is húzok, hogy jobban melegítse a vádlimat. Viszont ha a térded fázós, vagy érzékeny, akkor mindenképp inkább a hosszú aláöltöző nadrág javasolt.

 

 

Futó és sífutó nadrágból van itthon legalább 4-5 féle (mindegyik jó márka alapvetően), de azt tényleg bármilyen elfogultság nélkül ki merem jelenteni, hogy ez a legjobb közülük. Hiába féltem is emiatt, nálam mindennapos használatba került. Szintén a gyorsan száradó ruhák közé tartozik.

 

 

A középréteg esetében is van külön női változata a ruhadaraboknak. Az aláöltözettel és a középréteggel már jól el lehet boldogulni a hidegben, azonban nem árt felkészülni a kicsit extrább körülményekre is, pláne egy esetleges külföldi utazás során, ahol mondjuk az Alpokban nem egészen ugyanaz az időjárás, mint Magyarországon. Erre olyan külső réteget javaslok a következő részben, ami már -10 °C alatt is megállja a helyét akár egy alacsonyabb intenzítású tevékenység közben is, de mégsem korlátozza le a mozgást, így akár komolyabb tempóban is lehet benne közlekedni.

 

További cikkek:

Túra
Téli ruhák Büki Ádám ajánlásával: Külső réteg
2021.01.07.
Dynafit nagykövetünk télen is imád kint sportolni a szabadban, ezért is fontos számára a megfelelő meleg ruházat megválasztása. ...
Túra
Téli ruhák Büki Ádám ajánlásával: Aláöltözet
2021.01.05.
Dynafit nagykövetünk télen is imád kint sportolni a szabadban, ezért is fontos számára a megfelelő meleg ruházat megválasztása. ...
Túra
Sítúra ajánló Nagy Sárától
2020.01.14.
Dynafit nagykövetünk a dachsteini Osztrák Nemzeti Sítúra útvonalát mutatja be. ...
SpiderClub Airborne